• тел. 082/ 830 168
  • Каса: пл. Свобода 4

Очаквайте повече информация за предстоящото през 2022!

Носител на награда "Най-доброто туристическо събитие в региона" за 2019-та!

Международен фестивал

Живи статуи

Русе

ЕТО КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ 2021

8 селектирани артисти от Нидерландия, Украйна, Полша, Англия и България

- 5 статуи избрани от Световния фестивал на Живите статуи в гр. Арнем, Нидерландия през 2019.
- 3 статуи от България, създадени по проект финансиран от Национален фонд "Култура".

ВиЖна! - импровизационно шоу

- Трупа за импровизационен театър, създадена от сдружение "Стенд Арт" по проект финансиран от Национален фонд "Култура".

НАЙ-ДОБРОТО ОТ ЖИВИТЕ СТАТУИ

- Селекция от 11 статуи на Театър "Маска" – Румъния, създадени през последните 20 години.

ИНСЕНДИО – зрелищен огнен спектакъл на ОГНЕН ТЕАТЪР "ПАЛЯЧИ"

- Специално огнено шоу на "Палячи" - огнено и светлинно шоу.

В съпътстващата програма
в Театъра

Гостува Държавен куклен театър Варна

Мълчаливи предания

„Мълчаливи предания“ е опит със средствата на танцовия театър и мултимедията да се изгради образния свят на две български предания за самодиви, обединени в общ сюжет.

Историята за самодивата, на която млад мъж е отнел магическата сила, като открадва дрехата й и по този начин я превръща в обикновена жена, за да се ожени за нея, е повтарящ се мотив от българската митология и отправната точка за сюжета на представлението.

Двете различни представи - за живот без правила и живот в реда на обществото и техните допирни точки и възможност или невъзможност да съществуват заедно без компромис, са темата, занимаваща създателите на спектакъла.

Живото изпълнение с проекции и анимация отварят възможност за създаването на фантазен свят, в който образът и движението водят разказа.

Спектакълът е построен изцяло върху музиката на група Irfan, която е от малкото български представители на музикалното течение World Music с характерното смесване на музикални мотиви от националния фолклор с мотиви от световното музикално наследство.

Гостува Столичен куклен театър

Авеню Q

"Авеню Q" е изключително забавен мюзикъл за възрастни, който представя всички чувствителни теми на нашето време - расизъм, ксенофобия, гей-общество, порно-индустрия – всичко е подложено на добронамерена шега, която ни води към признаване и преодоляване на предразсъдъците и осъзнаване на различията.

"Авеню Q" e весела притча за съзряването и остра сатира за проблемите на младите, възпитавани като деца от родителите си и от телевизионни програми като „Улица Сезам” и за това, как вече като възрастни трябва да поемат лична отговорност за живота си.

Сблъсъкът с действителността на група неудачници - възпитани в ценностната система на американската демокрация - е твърде актуален и у нас, но тук ще можете да се насладите на извънредно смешна интерпретация на "тежките" проблеми на живота.

Награда ИКАР 2018 за актьорския екип на спектакъла, в категория "постижение в кукленото изкуство".

*Препоръчителен родителски контрол - спектакълът не се препоръчва за лица под 16 г.

Събитието през 2021 се проведе на Кея